RISTIPAIKANNUSRYHMÄ/SBJ UROSLISTA

Urosten esittelylista ei ole koirien saavutusten esittelylista, vaan tarkoituksena on jakaa varsinkin kasvattajille tietoa uroksista, jotka täyttävät uroslistalle pääsyn kriteerit. Ajatuksena on jalostustiedon jakaminen kiinnostuneille helpossa muodossa. 

Seurantaryhmän tarkoituksena on tarjota varsinkin kasvattajille uusi tapa saada tietoa uroslistan koirien työskentelytavoista metsästystilanteissa. Tiedon määrä on sitä suurempi, mitä tottuneempi seurantaohjelmien käyttäjä urosten seuraaja on. Tottunut seurantaohjelmien käyttäjä ymmärtää myös, että seurantaohjelmien tarjoamaa tietoa on osattava tulkita. 

Tutkamerkeissä ja -malleissa on eroja ja eroja tulee myös siitä, ovatko tutkat valmistajan tarkoittamassa kunnossa. Omistajat voivat esimerkiksi säätää haukkulaskureita, joten haukkutiheyslukemat eivät ole eri koirien välillä vertailukelpoisia. Työskentelymatkojen laskemislogiikka vaihtelee ja myös paikannustiheys on otettava huomioon koiran työtä tulkittaessa.

 Mikäli seuraajalla on kysyttävää koirasta, seurantalaitteen asetuksista tai muista tulkintaa auttavista seikoista, uroslistalta löytyy omistajan yhteystiedot. Ota rohkeasti yhteyttä! 


SBJ:n uroslistalla olevien koirien julkinen seurantaryhmä

Ryhmässä voi seurata Trackerin, Ultracomin ja b-barkin pantoja. Ryhmään voi liittyä jokainen, jolla on jonkun edellä mainitun tutkavalmistajan seurantaohjelma. Huomaa, että Ultracomissa on oltava Nextohjelma, jotta voi liittyä ryhmään. 

- Jos sinulla on Trackerin tai b-barkin seurantaohjelma, tarvitset Ultracomin valmistamien pantojen seuraamiseen ristiinpaikannuslisenssin. Trackerin ja b-barkin välillä ei ristiinpaikannuslisenssiä tarvita. 

- Jos sinulla on Ultracomin Next-seurantaohjelma, tarvitset Trackerin ja b-barkin pantojen seuraamiseen ristiinpaikannuslisenssin. 

Uroslistalla olevan koiran omistajana voit liittää ryhmään myös oman puhelimesi, jolloin ryhmän jäsenet voivat nähdä koirasi lisäksi myös sinun itsesi sijainnin. 

Liityttyäsi ryhmään sitoudut ryhmän sääntöihin. Mikäli sääntörikkomuksia ilmenee, on ryhmän ylläpitäjillä oikeus poistaa koira, koiran omistaja tai katselija ryhmästä.


Säännöt ja liittymisohje: 

Lähetä ylläpidolle seuranta.uroslista@beaglejarjesto.fi viesti, jossa kerrot seurantaan käyttämäsi puhelimen puhelinnumeron. Saat tekstiviestinä linkin, jota klikkaamalla pääset ryhmään. Kerro viestissäsi myös seuraavat asiat: 

Koira, joka ilmoitetaan seurattavaksi ryhmään: Ilmoita ryhmän ylläpitäjälle koirasi virallinen nimi ja rekisterinumero sekä nimi jolla koiraa seurataan ryhmässä. Ilmoita myös, onko käytössäsi Tracker/b-bark vai Ultracom. 

Henkilö, joka haluaa seurata ryhmän koiria: Ilmoita ryhmän ylläpitäjälle nimesi ja se, millä nimellä esiinnyt ryhmässä seuraajana. Ilmoita myös, onko käytössäsi Tracker/b-bark vai Ultracom. 

Tunnistamattomat seuraajat poistetaan ryhmästä. 

Pieninkin kirjoittelu negatiiviseen sävyyn ryhmässä olevien koirien tekemisistä somessa on kielletty ja johtaa väistämättä ja välittömästi sulkemiseen ryhmästä.

Alla kuvallinen liittymisohje: